Carril Minguéns, Belén

De Vivaldi a Weber : aproximación aos concertos de fagot / Belén Carril Miguéns - , 2022 - 85 p. + CD

Neste traballo comparo a evolución dos concertos máis significativos para o meu instrumento, o fagot, dende o Barroco ata o Romanticismo: o Concerto en Mi menor RV 484 de Antonio Vivaldi, o Concerto en Sib Maior K. 191/186e de W. A. Mozart e o Concerto en Fa maior de Carl María von Weber Op. 75. Estos tres concertos son os máis destacados no
repertorio fagotístico e na maioría das ocasións son pezas obrigadas nas probas de aceso a conservatorio superior, probas de máster en interpretación, orquestrais ou obras obrigadas en concursos de solista.
Debido á súa grande importancia, pareceume axeitado crear un traballo reunindo os tres concertos. Analízoos tanto musicalmente como históricamente con un obxectivo común:
investigar e comparar a evolución histórica, compositiva e interpretativa para a elección dun itinerario interpretativo axeitado no meu concerto de fin de estudos.

PALABRAS CLAVE:
Fagot, concerto, Barroco, Clasicismo, Romanticismo.

In this written work I compare the evolution of three of the most important concerts for my instrument (the bassoon), from the Baroque to Romanticism: the E minor concert RV 484 of Antonio Vivaldi, the B flat major concert K. 191/186e of W. A. Mozart and the F major concert Op. 75 of Carl María von Weber. These three concerts are the most notable in the bassonist repertoire and in a lot of cases, these pieces are required in many bachelor or master degrees entrances, orchestral auditions or obligatory pieces in soloists competitions. Because of this importance, I thought it was good to do a written work with these three concerts. I analyse them musically and historically with an objective: to investigate and
compare the historical evolution, compositive and interpretative to choose a good interpretative itineray in my final concert studies.

KEYWORDS:
Bassoon, concerto, Baroque, Classicism, Romanticism.


TFE--Departamento de vento madeira

Coa tecnoloxía Koha